Aksjer for nybegynnere – Slik kommer du i gang!

Aksjer og aksjehandel - Aksjemegler.net
«Stockchart» også kalt aksjediagram, her ser du om selskapet du har investert har steget eller sunket. Hvis det har steget har pengene dine gått opp i verdi, men hvis den har sunket har pengene minsket seg i verdi.

Først og fremst er at å investere i aksjer er noe du selv bestemmer!

Hvor skal du starte?

Jeg anbefaler Nordnet eller etoro, eller kontakter en aksjermegler, fordi du får gode råd og tips. Du må lage en bruker, og føre over penger til kontoen. Da er det bare å velge aksjer!

Hvorfor skal du begynne med aksjer?

Hvis du ser på det sånn er aksjer helt på toppen år etter år når det gjelder å spare penger. Det er ikke en annen spareform en aksjer som gir bedre avkastning over tid.

Aksjer er ikke noe tilrettelagt for bestemte personer, aksjer kan alle drive med, men du må være klar over at det er en stor risiko og å ha aksjer fordi du kan tape alle pengene dine, men du kan også tjente det dobbelte av det du investerte. Det som er hvert fall risiko med aksjer er det som kalles «kortsiktig handel», det innebærer at du går raskt ut og inn av aksjen. Dette bør du ikke gjøre, spesielt hvis du er nybegynner!

Aksjeordboken – her er noen uttrykk du bør lære deg

Aksje: Eierandel i et selskap, du eier litt av selskapet hvis du har aksjer i selskapet.

Aksjekurs: Det er prisen du betaler for aksjen du kjøper.

Avkastning: Det du har tjent på investeringen din, men det er et unntak, hvis du snakker om avkastning i aksjer betyr det nemlig to ting; en økning i en kursverdi eller selve utbytte på aksjen.

Kurtasje: Prisen du betaler til megler eller banken når du kjøper eller når du selger.

Utbytte: Et overskudd i et aksjeselskap som en slags forsamling deler ut til aksjonærene.

Markedsverdi: Verdien til selskapet på aksjemarkedet.

Hvordan tjene penger?

De to viktigste temaene når du skal starte med aksjer er det som kalles langsiktighet og «å spre risiko». Du vet aldri hvordan det kommer til å gå med aksjen din, med mindre du driver med «innsidehandel» noe som er ulovlig, da får du vite om aksjen skal stige i verdi eller minske seg. Aksjekursene går både opp og ned, i perioder kan de gå fryktelig mye opp eller fryktelig mye ned, men som oftest hvis aksjen din står over tid vil den gå opp etter en lang periode med nedgang. Derfor bør du ha aksjen din i minst tre år, helst noen år til. Hvis du kjøper mange aksjer så minskes risikoen for å tape penger i investeringen din.

Hvilke aksjer er de beste?

  1. Golden Ocean aksjer – Dette er en shipping-aksje som er «underpriset». Enorme inntekter har selskapet klar det siste året og det kan føre til høyt utbytte.
  2. Autostore aksjer – Autostore er et teknologi selskap som leverer det såkalte «lageruatomatseringsløninger» rundt om i hele verden.
  3. Lerøy aksjer – Et oppdrettselskap som leverer sjømat rundt om i hele verden. Denne anbefaler jeg deg som en langsiktig aksjer.
  4. SAS aksjer – Flyselskap i Skandinavia, denne aksjen er helt enorm blant aksjertradere.
  5. Otovo aksjer – En «grønn» aksje, selskapet utvikler ting innenfor fornybar energi.
  6. Norwegian aksjer – Et flyselskap som er ganske billig, som har gitt gode resultater, blant annet høye inntekter. Denne aksjen er også god som en trading mulighet.
  7. Tesla aksjer – Jeg er veldig kritisk til Tesla, men siden det er at av verdens største bilselskaper med en markedsverdi på rundt 500 millioner dollar.

Men kan jeg ikke tape masse penger, da?

Jo fler aksjer, jo bedre. Aksjer er risikofylt, men ikke så mye som du sikkert tror. Hvis du har mange aksjer er det større sjanse for at du tjener, enn taper, men du kan alltid tape og det må du være klar over, men etter du har lest denne så håper jeg du har lært nok, og vet hva du skal investere i!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *