Glass Onion: A knives out Mystery

Knives Out 2 First Trailer: See Daniel Craig Back for Glass Onion
Mordmysteriet: Birdie (Kate Hudson), Whiskey (Madelin Cyline), Miles Bron (Edward Norton), Claire Debella (Kathryn Hahn) og Lionel (Leslie Odom Jr.)

Et mysterie bestående av spenning, action og kanskje litt humor!

Fil:Terning4.svg – Wikipedia

Filmen hadde sin debut på Netflix 23. Desember 2022

Regissør i filmen er stjerne regissør Rian Johnson, som også er Manus forfatter. Rian Johnson står bak filmer «Star Wars: Episode VIII», «Skrik 5» og den originale «Knives out» filmen som ble lansert i 2019, med blant annet detektiven Benoit Blanc som er den mest sentrale rollen i «Knives out» seriene.

Selv om den nye filmen til Rian Johnson egentlig bare heter «Glass Onion», men den har på et eller annet hvis koblet seg sammen til «A knives out mystery», mange påstår at det er på grunn av penger og markedsføring, men jeg syntes det er ganske bra at filmene har sammenheng.

Den amerikanske detektiven Benoit Blanc er den enste vi får et gjensyn med fra forrige og første «Knives Out» film, han spiller nok den mest sentrale rollen som den smarte detektiven som klarer å løse alt. James Bond passer bra inn i Rollen, og det sies at han ville spille samme rolle i «Knives Out 3».

Innspillingen foregår på en luksuriøs gresk øy, hvor omgivelsene rundt deg er fine palmetre og en gigantisk villa hvor Miles Bron befinner seg.

Det jeg likte kjempegodt med filmen var at selv om den var lang, med hele to timer og nitten minutter (her er rulleteksten inkludert) man mister aldri spenningen. Det kommer alltid noe interessant som du kommer til å like.

Filmanmeldelse «Glass Onion: A Knives Out Mystery»: Satirisk selskapslek -  VG
Super detektiv Benoit Blanc tenker på noe, hva er det han har i tankene sine? Benoit Blanc (Daniel Craig, kjent som James Bond)

Mysteriet på en gresk øy

Gamle gode venner av Miles Bron får en invitasjon, en litt spesiell invitasjon av rikingen Miles Bron hvor nesten pakke åpningen er vanskeligere enn hele mysteriet. Miles Bron ordner et fly, og flyr dem fra USA til hans private øy lokalisert i Hellas, hvor det venter en veldig spennende lek for dem. Miles Bron setter opp en lek der hvor de skal leke detektiver gjennom en helg for å løse «mordet» på Miles Bron.

Blant disse gjestene finner vi Birdie Jay, manageren Peg, Whisky som er kjæreste med internett-stjernen Duke Cody som også er med.

Du trodde kanskje dette var alle, men det var det ikke, blant de andre har vi geni forskeren Lionel, og politikeren Claire, og til slutt Brons tidligere samboer Andi.

Det er også en til, hovedrollen, nemlig Benoit Blanc. Blanc aner ikke hvem noen av de er, det var egentlig litt rart fordi, det var egentlig ikke meningen at Blanc skulle få invitasjonen. Filmen blir mer og mer «tricky», fordi det viser seg at en på øya skjuler noe veldig mistenkelig, et ekte mord, men hvem kan morderen være?

Trailer: Glass Onion : A Knives Out Mystery

Ubeskrivelige Omgivelser

Denne filmen har kostet mye penger, det er en ting du ikke bare ser på de kjente skuespillerne, men også på omgivelsene. Privat øy, stor yacht, man kan trygt si at dette er en skikkelig «rikmannsverden». Filmen blir spilt inn i en bygning, ikke bare en normal bygning, en bygning øyene dine ville fanget med en gang. En enorm glasskonstruksjon formet som en løk (onion), og ikke nok med det også en «Porsche 918 spyder» viser Miles Bron frem.

Spor er det nok av, hvis du følger veldig godt med kunne du sikkert merket at det var en del spor i handlingen, tydelige spor. Vi kan ta et eksempel fra lillebror «Knives Out» driver han med kronologi (tidsrekkefølge), senere i den filmen får vi klarnet opp flere ting som har vært sant tidligere i filmen.

De morsomme figurene syntes jeg gjør handlingen ti ganger bedre, det er noe spesielt morsomt med hver av dem, noe humoristisk spesielt med dem. Mange av dem er ikke helt troverdige, men ordet kjedelig kan man aldri bruke.

3D Tour of the Glass Onion Island: Where was Glass Onion Filmed? - Netflix  Tudum
Et lite blikk av omgivelsene i villaen til Miles Brons.

Innspillingen er kvalitet!

Mange tror at filmen er spilt inn på samme sted hele tiden, da er jeg den som forteller deg at det er det ikke. Ram Bergman og Rian Johnson har vært smarte når det gjelder innspilling og lokalisering. Utendørsscene er nemlig ikke spilt inn på den greske øyen, men noe annet som er luksus, luksushotellet Amanzone befinner seg nærme kysten i Hellas, meningen er at det også skal forestille drømmestedet til Miles Brons. Det er noe annet som også kanskje er litt «confusing», innendørsscenene, de blir nemlig spilt inn i Serbia. Innendørscene skal fremstille måten noe alle rikinger har, eller hvordan alle rikingene lever.

«Knives Out 3» filmen har blitt bekreftet av både Produksjonsselskapet og Rian Johnson, den vil nok komme ut i 2024, så det er bare å glede seg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *