Positive klimanyheter

I en tid hvor man hører mye negativt om klimaet, kan man fort bli litt hjelpeløs. Står det virkelig så dårlig til med verden vår? Heldigvis så skjer det ikke bare dårlige ting. Her er noen positive klimanyheter!

1,5 millioner frukttrær plantet i India

Rundt i India ble det plantet 1,533,930 frukttrær. Disse trærne skal være med på å håndtere sult, klimaendringer, fattigdom og forurensning på landsbygda i India. For en praktisk måte å ta seg av flere problemer på!

En og en halv millioner frukttrær er plantet rundt i India.

Den brasilianske presidenten Lula da Silva lover å beskytte Amazonasregnskogen

Presidenten har annonsert over 20 miljøpolitikker, og blant dem var et løfte om å jobbe mot null avskoging i Amazonasregnskogen. Dette er en veldig god nyhet, siden menneskelige aktiviteter og avskoging allerede har ført til at 13,2 % av Amazonas opprinnelige økosystem har gått tapt. Denne innsatsen vil bidra til å gjenopprette helsen til skogen, og bekjempe global oppvarming.

Amazonas er verdens største regnskog.

29 arter i Australia er fjernet fra utrydningstruet-listen

Et forskningsprosjekt i Australia har funnet 29 dyrearter å fjerne fra utrydningstruet-listen, blant annet pattedyr, fugler, frosk, reptiler og fisk. Innsatsen for å beskytte naturen i Australia har åpenbart lønnet seg.

Kart over Australia.

Takket være Montreal-protokollen fra 1987 har ozonlaget begynt å vise tegn til bedring

Protokollen ba om utfasing av ozonlag-ødeleggende kjemikaler, og nye studier har vist at det beskyttede ozonlaget viser tegn til bedring. Noen estimater viser at det kan komme tilbake til full helse mellom 2040 og 2070. Til tross for at karbonutslipp og luftforurensning fortsatt er høy, er helbredelsen av det skadede ozonlaget noe å feire.

Illustrasjonsfoto av drivhuseffekten og ozonlaget.

Vind og solenergi produserte mer elektrisitet enn gass i EU i 2022

Vind og solenergi produserte 22% av EUs elektrisitet i 2022, til tross for turbulensen med å kutte båndene til Russland, og skyhøye gasspriser, fortsatte Europa med overgangen til ren energi. Dette er et stort skritt i riktig retning.

En rekordfemtedel av EUs elektrisitet ble produsert av vind og solenergi.

Ti nasjoner i det indiske hav forplikter seg til å opprette et nettverk av marine verneområder for å beskytte havet

Nasjonene Komorene, Kenya, Madagaskar, Mauritius, Mosambik, Seychellene, Somalia, Sør-Afrika, Tanzania og Frankrike har forpliktet seg til å opprette et område med beskyttet hav land kalt Den store blå mur. Initiativet er å beskytte de områdene av havet som per nå er ubeskyttet, inkludert områder som strekker seg over nasjonale grenser. Fokuset er å beskytte korallrev, mangrove, og sjøgressenger.  

Den store blå muren skal hjelpe til å beskytte blant annet korallrev.

Kilder: https://www.sourgum.com/the-sour-scoop/12-good-environmental-stories/ https://www.metrikus.io/blog/10-positive-climate-news-stories-from-2023

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *